Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukcia hraničného priechodu Vyšné Nemecké je na spadnutie

Na snímke hraničný priechod Vyšné Nemecké. Foto: TASR/František Iván

Z prostriedkov sa hradí rekonštrukcia cesty a budov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod vrátane inštalácie moderného zariadenia pre výkon hraničnej kontroly.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Rekonštrukcia hraničného priechodu Vyšné Nemecké je tesne pred podpisom Zmluvy o dielo. Realizovať sa bude z prostriedkov Európskej únie určených na modernizáciu a rekonštrukciu hraničných priechodov na slovensko-ukrajinskej hranici, v rámci ktorého spolupracuje Finančné riaditeľstvo (FR) SR v úlohe vedúceho partnera s Ministerstvom financií SR ako partnerom číslo jedna, so Štátnou finančnou službou Ukrajiny ako druhým partnerom a Čopským colným úradom Ukrajiny. "Celkový rozpočet projektu je 7,550 milióna eur z čoho až 90 % tvorí grant EÚ, čo predstavuje 6,795 milióna eur. Partnerský rozpočet slovenskej strany tvorí dokopy 3,270 milióna eur. Z prostriedkov sa hradí rekonštrukcia cesty a budov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod vrátane inštalácie moderného zariadenia pre výkon hraničnej kontroly, ako aj rekonštrukcia hraničného priechodu Veľké Slemence a rekonštrukcia hraničného priechodu Maťovce," informoval TASR programový manažér projektu Adam Kamenský.

Projekt výstavby hraničného priechodu Veľké Slemence už realizuje spoločnosť Juve plus z Krupiny za zmluvne dohodnutých 362.859 eur, zmluva je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv. V prípade Maťoviec išlo o zákazku s hodnotou vyššou ako 1000 eur, pri ktorej obstarávateľ je povinný raz štvrťročne zverejniť súhrnnú správu o týchto zákazkách s identifikáciou dodávateľa.

"Do žiadneho z predmetných verejných obstarávaní už nie je možné prihlásiť sa," doplnila hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.