Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukcia sninskej športovej haly prebieha viac menej podľa plánov

Ilustračné foto Foto: TASR

Rekonštrukciu haly začala v januári tohto roka realizovať prešovská spoločnosť Dag Slovakia.

Snina 29. júna (TASR) – Rekonštrukcia mestskej športovej haly v Snine by mala byť dokončená podľa plánu začiatkom septembra, aj napriek problémom, ktoré vznikli v nízkej časti stropu. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb Štefan Čus. Pre zistený havarijný stav je potrebné zrealizovať statické zabezpečenie strechy. Podľa Čusa však ide o riešiteľnú záležitosť. "Stavebná firma, ktorá rekonštrukciu realizuje, mala v pláne včasnejšie dokončenie. Znamená to, že vzniknuté problémy nijako nenarušia harmonogram odovzdania stavby," dodal.

Rekonštrukciu haly začala v januári tohto roka realizovať prešovská spoločnosť Dag Slovakia. "Celková cena diela je 540.000 eur. Už dávnejšie sme však verejnosť informovali, že na rekonštrukciu získalo mesto finančnú dotáciu od Úradu vlády SR v hodnote 443.000 eur," informovala TASR hovorkyňa mesta Eva Mihaliková.

V rámci rekonštrukcie bol komplexne obnovený interiér telocvične. V celom objekte boli vymenené okná a obvodový plášť. Súčasťou rekonštrukcie bolo aj zateplenie strechy a nová fasáda. Spoločnosť realizuje tiež stavebné úpravy vstupnej časti vestibulu, zázemia i posilňovne.

Mestská športová hala bola postavená na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia. "Vtedy bola takou perlou nielen pre Sninu, ale aj pre široké okolie," zaspomínal Čus. Slúži najmä mládeži a počas roka sa v nej konajú rôzne regionálne, celoslovenské, ale aj medzinárodné podujatia. Práve preto sa radnica rozhodla investovať do jej obnovy.

Kapacita haly je 384 sedadiel. Je viacúčelová a môžu sa v nej realizovať všetky športy. Okrem klubov slúži organizáciám, školám a verejnosti. Svojpomocne bola podľa slov Čusa opravovaná približne pred siedmimi rokmi.