Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukcia verejného osvetlenia bola v Lučenci pred 13 rokmi

Archívna snímka. Pamiatkovo chránená budova Orava na Masarykovej ulici v centre Lučenca slúžila do roku 2011 ako miesto odborného výcviku pre budúcich kuchárov a čašníkov. Lučenec, 30. júla 2013. Foto: TASR/Ján Siman

Okrem spomínanej rekonštrukcie Lučenec každoročne dopĺňa a navyšuje počet svetelných bodov, ktorých je v súčasnosti vyše 3100 kusov.

Lučenec 23. novembra (TASR) – Celoplošná rekonštrukcia verejného osvetlenia prebehla v meste Lučenec v rokoch 2002 a 2003 a bolo počas nej vymenených 1770 kusov svietidiel, ktoré mali vysokú spotrebu energie a boli zastarané. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že všetky investície boli hradené z rozpočtu mesta.

Staré svietidlá boli vymenené za nové typu Sapphire a Altra od spoločnosti Schréder. Okrem samotných svietidiel a zdrojov verejného osvetlenia boli menené aj prívody do svietidiel, výložníky v počte 749 kusov a elektrovýzbroje - 823 kusov. Zároveň došlo k odstráneniu starých káblových porúch a náterom 758 kusov stožiarov,“ konkretizovala hovorkyňa. Okrem spomínanej rekonštrukcie Lučenec každoročne dopĺňa a navyšuje počet svetelných bodov, ktorých je v súčasnosti vyše 3100 kusov.

V rámci rekonštrukcií miestnych komunikácií mesto komplexne rieši aj rekonštrukcie verejného osvetlenia, spolu s výmenou podzemných vedení. V súčasnej dobe pri rekonštrukciách umiestňujeme aj LED svietidlá, v čom chceme pokračovať aj do budúcnosti,“ dodala Hrnčiarová s tým, že mesto má záujem riešiť v budúcnosti ďalšie rekonštrukcie verejného osvetlenia, ktoré sa budú týkať výmeny podzemných vedení a stĺpov verejného osvetlenia.