Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukcie komunikácií v Liptovskom Mikuláši vyjdú na státisíce eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Cez leto prejde opravou Bodická ulica v časti Bodice, Dechtárska ulica v časti Demänová, ale aj frekventovaný úsek od kruhového objazdu pri hoteli Jánošík.

Liptovský Mikuláš 11. júla (TASR) - Komplexná rekonštrukcia Bodickej ulice v liptovskomikulášskej časti Bodice, ktorá potrvá do 30. septembra, sa začína dnes. Celkové náklady na rozsiahlu obnovu predstavujú 183.000 eur.

"Odstránime vrchnú vrstvu živičného krytu a nevhodné podložie. Zrealizujú sa násypy pod novou cestou, osadia obrubníky s novým chodníkom, vybudujú sa bezbariérové domové vjazdy a priechody pre chodcov. Komunikáciu obnovíme v dĺžke takmer 300 metrov," uviedla Tatiana Smolíková z odboru výstavby na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši. Podľa jej ďalších slov pre dopravu je ulica úplne uzavretá. Autobusy premávajú len po zastávku Kostoly.

Do konca augusta opravia aj Dechtársku ulicu v mestskej časti Demänová. Rozsiahla obnova zahŕňa približne rovnaké práce ako rekonštrukcia Bodickej ulice v Bodiciach. "Túto cestu zrekonštruujeme v dĺžke takmer 200 metrov. Celkové náklady predstavujú 70.000 eur," doplnil primátor mesta Ján Blcháč. Pre stavebné práce je ulica úplne uzavretá do 31. augusta.

Rekonštrukciou prejde aj frekventovaný úsek od kruhového objazdu pri hoteli Jánošík, smerom do Liptovskej Ondrašovej na ceste druhej triedy. "Obnova cesty sa zrealizuje na jeseň. Na túto akciu sú vyčlenené financie z rozpočtu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v objeme 165.000 eur. Keďže z rekonštrukcie mosta ponad Belú v Liptovskom Hrádku sa nejaké peniaze ušetrili, vďaka lobingu sa nám ich podarilo presunúť práve na túto nevyhnutnú obnovu," vysvetlil primátor. Opravu cesty skoordinujú s obnovou chodníka.