Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Reťazec Lidl otvára prvých 10 obchodov v USA

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lidl sa snaží o rýchlu expanziu v USA, a to v čase, keď stúpa internetový predaj a kamenné obchody začínajú byť na ústupe.

Virginia Beach 15. júna (TASR) - Nemecký maloobchodný reťazec Lidl dnes otvorí prvých 10 obchodov na juhovýchode USA. Diskontný reťazec tak so svojimi zľavami vstupuje na americký trh.

Nové obchody spoločnosti Lidl otvoria svoje brány vo Virgínii, v Severnej a Južnej Karolíne.

Lidl dúfa, že lákadlá pre klientov, ako sú na nízke ceny, menšia komplikovanosť a špeciálne položky, napríklad čerstvo upečený chlieb, budú aj v tomto prípade kľúčom k úspechu tak, ako v iných krajinách, kde pôsobí. Lidl má už viac ako 10.000 prevádzok v 27 štátoch.

Ako bonus spoločnosť Lidl v USA ponúkne exkluzívnu líniu módy od nemeckej supermodelky Heidi Klumovej.

Oznámenie o ponuke módy od Klumovej zverejnil reťazec len minulý týždeň, v rámci príprav na dnešný štart. Hlavnú ceremóniu s prestrihnutím pásky plánuje vo Virginia Beach, v štáte Virgínia.

Do konca septembra chce Lidl otvoriť v USA 20 obchodov a v priebehu pár rokov by chcel mať 100 obchodov na východnom pobreží USA. Celkovo tak plánuje vytvoriť 5000 pracovných miest.

Lidl sa snaží o rýchlu expanziu v USA, a to v čase, keď stúpa internetový predaj a kamenné obchody začínajú byť na ústupe.

Niektorí analytici sa ale domnievajú, že Lidl si možno zvolil správny čas pre vstup do USA a narušenie dominantného postavenia konvenčných reťazcov ako sú Walmart a Kroger.

Lidl prichádza na americký trh niekoľko desiatok rokov po nemeckom diskontnom reťazci Aldi, ktorý na začiatku tohto týždňa tiež oznámil veľkú expanziu. Má v pláne rozšíriť do konca roka 2022 svoju sieť obchodov a pridať 900 nových prevádzok k terajším 1300 obchodom.