Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Ekonomika

Revúca chce s pomocou dotácie riešiť havarijný stav nájomnej bytovky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Celkové náklady na realizáciu projektu samospráva vyčíslila na 15.700 eur.

Revúca 11. septembra (TASR) - Mesto Revúca chce s pomocou dotácie vyriešiť havarijný stav bytovky s nájomnými bytmi na Strmej ulici. Spolufinancovanie projektu, ktorého súčasťou má byť rekonštrukcia strechy objektu, schválili poslanci mesta na štvrtkovom (7. 9.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Riešenie havarijného stavu bytovky s nájomnými bytmi na Strmej ulici chce samospráva financovať z dotácie v rámci výzvy úradu vlády, ktorá je určená na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity. Dotáciu je možné použiť aj na opravu a rekonštrukciu obecných bytov, žiadosť o poskytnutie finančných prostriedkov podalo mesto začiatkom augusta.

Samospráva chce v rámci pripravovaného projektu v bytovke na Strmej ulici vymeniť strechu a tiež okná a dvere v spoločných priestoroch. "V danej lokalite je strecha stavebného objektu v nevyhovujúcom havarijnom technickom stave, pri prívalových dažďoch preteká a zároveň sú poškodené okná a vchodové dvere v spoločných priestoroch bytového domu," priblížila na zasadnutí MsZ Bibiana Jankóšiková z oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu Revúca s tým, v dome s 32 bytovými jednotkami žije viac ako 160 ľudí.

Celkové náklady na realizáciu projektu samospráva vyčíslila na 15.700 eur. Spolufinancovanie prác vo výške 785 eur plánuje hradiť z rozpočtu mesta, časť financií by však mohla ísť aj z fondu opráv, do ktorého sa skladajú obyvatelia bytovky.