Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Rezort diplomacie avizuje novú ponuku v oblasti ekonomickej diplomacie

Štátna tajomníčka MZVaEZ Ingrid Brocková . Foto: TASR

Tá sa na pozvanie predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Petra Mihóka v stredu zúčastnila diskusie s členmi Medzinárodnej obchodnej komory.

Bratislava 24. júna (TASR)- Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR prichádza s novou ponukou v oblasti ekonomickej diplomacie. V stredu o tom informoval tlačový odbor rezortu. "Našim cieľom je menej byrokracie, viac efektívnosti, väčšia koncentrácia zdrojov podpory, nové interaktívne platformy komunikácie a spolupráca s aktérmi ekonomickej diplomacie s cieľom hľadania synergií," uviedla štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková.

Tá sa na pozvanie predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Petra Mihóka v stredu zúčastnila diskusie s členmi Medzinárodnej obchodnej komory.

"Žiaľ faktom je, že ostatná prognóza Ministerstva financií SR potvrdzuje dramatický pokles slovenského hospodárstva. Dobrou správou však je, že súčasná výzva je pre nás príležitosťou. Plán obnovy ekonomík a budúci viacročný finančný rámec Európskej únie nám vytvorí priestor pre realizáciu zásadných štrukturálnych reforiem, ale aj infraštruktúrnych projektov v oblasti zlepšenia konektivity, zeleného rastu a digitalizácie," zhodnotila aktuálnu situáciu Brocková s tým, že na zmenené podmienky aktívne reaguje aj rezort diplomacie.

Ako dodala, ekonomická diplomacia je jednou z priorít a integrálnou súčasťou zahraničnej politiky Slovenska. "Naša krajina sa potrebuje viac zviditeľniť, potrebujeme zahraničným partnerom prezentovať príbehy našich vlajkových lodí v oblasti inovácií, ale aj tradičnej priemyselnej výroby," dodala Brocková.