Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rezort financií chce spresniť údaje na licenciu pri hazardných hrách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Žiadateľ alebo prevádzkovateľ má predkladať aj súvisiace údaje o žiadosti o udelenie individuálnej licencie, prípadne jej zmene, a súvisiace údaje o jednotlivých prevádzkach, kasínach alebo herniach.

Bratislava 2. mája (TASR) – Ministerstvo financií (MF) SR chce spresniť, aké údaje majú predkladať žiadatelia o licenciu na prevádzkovanie hazardných hier na Slovensku. Taktiež chce spresniť vykazovanie údajov o prijatých vkladoch a vyplatených výhrach. Vyplýva to z vyhlášky, ktorú predložilo MF SR do medzirezortného pripomienkového konania.

Vyhláškou sa má spresniť rozsah údajov, ktoré v prípade jednotlivých druhov hazardných hier predkladá žiadateľ k žiadosti o udelenie individuálnej licencie, respektíve prevádzkovateľ hazardnej hry k žiadosti o zmenu individuálnej licencie. "V závislosti od druhu licencie (hazardnej hry) žiadateľ predkladá údaje o jednotlivých technických zariadeniach, ich umiestnení, respektíve presune medzi jednotlivými kasínami alebo herňami tak, aby každé technické zariadenie malo presne identifikovateľné miesto jeho prevádzkovania," priblížil rezort financií v dôvodovej správe.

Žiadateľ alebo prevádzkovateľ má predkladať aj súvisiace údaje o žiadosti o udelenie individuálnej licencie, prípadne jej zmene, a súvisiace údaje o jednotlivých prevádzkach, kasínach alebo herniach. "Navrhovaný rozsah údajov v prípade prevádzkovania vybraných hazardných hier prostredníctvom internetu zohľadňuje špecifický charakter internetovej herne alebo internetového kasína," doplnilo MF SR.

Cieľom úpravy je tiež spresnenie údajov o prijatých vkladoch a vyplatených výhrach, ktoré predkladajú prevádzkovatelia vybraných druhov hazardných hier, a zavádzajú sa jednotné vzory vyúčtovania odvodov do štátneho rozpočtu a rozpočtu obcí pre prevádzkovateľov hazardných hier.

"Predkladané údaje sú nevyhnutným podkladom na výkon dozoru na mieste, dozoru na diaľku, analyticko-štatistické účely a na vytvorenie predpisu úhrady odvodov v ekonomickom informačnom systéme," priblížilo ministerstvo.