Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Rezort financií si dal urobiť audit Deloittu za takmer 4 milióny eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Týkať sa má overenia konsolidovaných účtovných závierok vybraných účtovných jednotiek verejnej správy zostavených za rok 2016, 2017 a 2018.

Bratislava 17. júla (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR potrebuje overiť konsolidované účtovné závierky verejnej správy a ústrednej správy. Audit pre rezort vypracuje spoločnosť Deloitte Audit, ktorá vyhrala vyhlásenú súťaž. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku verejného obstarávania.

Zákazka by mala dosiahnuť celkovú hodnotu 3.998.500 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). "Predmetom zákazky je poskytnutie audítorských služieb," uvádza sa vo vestníku. Týkať sa má overenia konsolidovaných účtovných závierok vybraných účtovných jednotiek verejnej správy zostavených za rok 2016, 2017 a 2018. Takisto má spoločnosť uskutočniť audit konsolidovanej účtovnej závierky ústrednej správy.

"Výsledkom práce štatutárneho audítora bude vydanie správy, v ktorej vyjadrí názor, či konsolidovaná účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie a výsledku hospodárenia v súlade so zákonom o účtovníctve a vydanie dodatku správy audítora, v ktorom vyjadrí názor, či údaje v sú v súlade s konsolidovanou účtovnou závierkou," píše sa vo vestníku.

Do súťaže sa zapojili traja uchádzačovi. O víťazovi rozhodla ponúknutá cena. V súťaži bola použitá elektronická aukcia.