Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Rezort financií: Tvrdenia Inštitútu SGI sa nezakladajú na realite

Na snímke minister financií SR Peter Kažimír. Foto: TASR - Martin Baumann

Činnosti súvisiace s bezpečnosťou MF SR zabezpečuje Colný úrad, respektíve Finančná správa bez fakturácie, nie je teda pravdivé tvrdenie, že tieto náklady predstavujú 1,61 eura na štvorcový meter.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Ministerstvo financií SR zásadne odmieta tvrdenia, ktoré zazneli na pondelkovej konferencii Inštitútu SGI, nakoľko údaje, ktoré v súvislosti s budovou MF SR prezentovali, absolútne neodrážajú skutočnosť a sú nepravdivé.

MF SR, píše sa v reakcii, ktorú TASR poskytol tlačový odbor rezortu, sídli vo vlastnej budove, v ktorej nie sú iba zamestnanci MF SR, ale aj stážisti, dohodári a ďalší. Nie je teda správne tvrdenie - koľko m2 pripadá na jedného zamestnanca MF SR. Okrem toho, priestory ministerstva sú, v rámci plošnej dispozície, využívané efektívne a ministerstvo voľné priestory nemá. Budovy ministerstva boli postavené v 40. rokoch minulého storočia a technický stav budov je postupne riešený.

Činnosti súvisiace s bezpečnosťou MF SR zabezpečuje od roku 2014 Colný úrad, respektíve Finančná správa bez fakturácie, nie je teda pravdivé tvrdenie, že tieto náklady predstavujú 1,61 eura na štvorcový meter.

V súčasnosti prebieha rekonštrukcia fasády budov MF SR a klimatizácie budov, výsledkom ktorej budú lepšie pracovné podmienky pre zamestnancov a nižšie náklady na energie.