Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Rezort hospodárstva podporí podniky na hornej Nitre 72 miliónmi eur

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ministerka Denisa Saková vyhlásila, že spraví všetko preto, aby v čo najkratšom časovom období prišli na hornú Nitru veľkí investori.

Prievidza/Trenčín 12. decembra (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR podporí veľkých zamestnávateľov a inovatívne technológie na hornej Nitre. Na tento účel bude mať k dispozícii 72 miliónov eur, ktoré mu poskytne Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Informoval o tom po výjazdovom rokovaní vlády v Trenčíne šéf MIRRI Richard Raši (Hlas-SD).

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) informovala, že po kontrole projektov z Fondu na spravodlivú transformáciu, ktoré už mali byť v realizácii, spolu s ministrom investícií zistili, že drvivá väčšina projektov bola na rekvalifikovanie ľudí, aby sa mohli uplatniť v rôznych sférach. "Čo nám najviac chýbalo, bolo, že aj keď máte rekvalifikovaných ľudí, nemáte pracovné príležitosti. Preto sme sa s ministrom investícií dohodli na presune balíka v objeme 72 miliónov eur na MH SR, aby sme vedeli do konca roka 2026 v rámci týchto prostriedkov vytvoriť čo najviac pracovných miest," uviedla pre TASR Saková.

Oba rezorty podľa nej chápu, že určite viacero z bývalých 3800 zamestnancov Hornonitrianskych baní Prievidza nezískalo doteraz prácu. "Tomuto regiónu treba pomôcť. Vláda sa k tomu zaviazala už v roku 2018. Spravíme všetko preto, aby sme v čo najkratšom časovom období prilákali na hornú Nitru veľkých investorov, ktorí vytvoria nové pracovné miesta," vyhlásila ministerka.