Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Rezort hospodásrtva: Spoločnosť InvEast SK sa zlúčila s MH Invest II

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo hospodárstva SR na ulici Mlynské nivy v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort fúziu avizoval už vlani v lete a očakáva od nej úsporu financií.

Bratislava 26. januára (TASR) - Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) vydal rozhodnutie o zlúčení štátnej spoločnosti InvEast SK s ďalšou štátnou spoločnosťou MH Invest II. Obe sú so stopercentnou majetkovou účasťou štátu v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR. Rezort fúziu avizoval už vlani v lete a očakáva od nej úsporu financií.

"Tak, ako sme sľúbili, snažíme sa o zoštíhľovanie a efektívnejšie fungovanie tam, kde je to možné. Týmto krokom ušetríme nielen financie, ale aj veľké množstvo byrokracie," spresnil Sulík. Hlavnou úlohou spoločnosti MH Invest II je pripraviť strategický park na východe Slovenska.

Zrušenie InvEast, ktorá mala riadiť bývalý strategický priemyselný park Haniska, bolo podľa šéfa rezortu hospodárstva logickým krokom a hľadanie vhodnej lokality a konceptu strategického parku je teraz plne v kompetencii MH Invest II.

Výstavba priemyselného parku na východe Slovenska podľa Sulíka patrí medzi priority rezortu. "Verím, že sa nám, podobne ako v prípade Rimavskej Soboty, podarí priniesť potrebný impulz a nové investície aj na východ," dodal Sulík. Podľa konateľa MH Invest II Ladislava Matejku je cieľom nájsť vhodnú lokalitu čo najskôr.