Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Rezort investícií: Cez slovensko.sk bolo vlani asi 2,94 milióna podaní

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ústredné kontaktné centrum (ÚKC) vybavilo spolu viac ako 67.000 požiadaviek. ÚKC realizovalo aj podporu pre dva projekty, a to Slovensko v mobile a Digitálni seniori.

Bratislava 23. februára (TASR) - Cez Ústredný portál verejnej správy slovensko.sk bolo v minulom roku podaných asi 2,94 milióna podaní a odoslaných asi 23,84 milióna rozhodnutí. Vyplýva to zo štatistík Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES), o čom informoval v piatok odbor komunikácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

NASES v minulom roku používateľom portálu poskytovala poradenstvo s elektronickými schránkami a elektronickými službami prostredníctvom 14 operátorov. Ústredné kontaktné centrum (ÚKC) vybavilo spolu viac ako 67.000 požiadaviek.

ÚKC realizovalo aj podporu pre dva projekty, a to Slovensko v mobile a Digitálni seniori. "Operátori si tak opäť rozšírili odborné znalosti a prehĺbili kvalifikáciu, vďaka čomu sa agentúre podarilo zvýšiť profesionálnu úroveň poskytovaných služieb," dodal odbor komunikácie rezortu.

NASES okrem iného spracúva listinné a elektronické žiadosti v súvislosti s elektronickými schránkami. V roku 2023 bolo doručených a spracovaných 12.107 žiadostí. Z uvedeného počtu bolo 8555 listinných a 3552 elektronických žiadostí.