Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Rezort investícií rokoval o rozvoji digitálnej infraštruktúry

Na snímke štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Ivan Ivančin. Foto: TASR - Dano Veselský

Rokovania o intenzívnejšej spolupráci prebiehali podľa rezortu aj s poľským podpredsedom vlády a ministrom pre digitálne záležitosti Krzysztofom Gawkowskim.

Bratislava 29. februára (TASR) - Slovenská delegácia na čele so štátnym tajomníkom Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Ivanom Ivančinom sa zúčastnila na kongrese v Barcelone, v rámci ktorého rokovala o rozvoji digitálnej infraštruktúry na Slovensku. Informoval o tom vo štvrtok odbor komunikácie rezortu.

O tejto téme rokovali s najvyšším vedením Deutsche Telekom. "Aktuálne plánujeme podporiť z verejných zdrojov projekty v tých oblastiach Slovenska, kde je nedostatočná a chýbajúca infraštruktúra, ktorá neumožňuje poskytovať adekvátne internetové služby občanom," priblížil Ivančin.

Rokovania o intenzívnejšej spolupráci prebiehali podľa rezortu aj s poľským podpredsedom vlády a ministrom pre digitálne záležitosti Krzysztofom Gawkowskim. Témou bolo aj nariadenie eIDAS, ktoré zaviedlo nový systém pre bezpečné elektronické interakcie medzi spoločnosťami, občanmi a verejnými orgánmi v celej EÚ a jeho implementácia.

S vedením španielskeho štátneho kybernetického inštitútu INCIBE slovenská delegácia hovorila o kybernetickej bezpečnosti a zapojení sa do medzinárodnej spolupráce. "Tento inštitút koordinuje svoju činnosť s národnými a medzinárodnými tímami s cieľom zlepšiť efektívnosť v boji proti útokom na siete a informačné systémy verejnej správy," uzavrel odbor komunikácie.

Mobile World Congress je jedno z najväčších svetových podujatí svojho druhu, ktoré spája lídrov a vizionárov v oblasti revolučných inovácií a prináša najnovšie trendy, produkty či riešenia.