Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Rezort práce vyhlasuje výzvu o nenávratný finančný príspevok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

O finančný príspevok vo výške od 50.000 eur tak môžu žiadať oprávnení žiadatelia na začlenenie neaktívnych osôb na trh práce.

Bratislava 6. februára (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR ako sprostredkovateľský orgán pre Program Slovensko 2021 - 2027 vyhlasuje výzvu o nenávratný finančný príspevok v rámci projektu Krok za krokom II. O finančný príspevok vo výške od 50.000 eur tak môžu žiadať oprávnení žiadatelia na začlenenie neaktívnych osôb na trh práce. V utorok o tom informoval rezort práce.

Projekt Krok za krokom II. má pomôcť začleniť neaktívne osoby, ktoré sa stretávajú s rôznymi osobnými výzvami na trh práce. "Organizácie, s ktorými ministerstvo nadviaže spoluprácu, budú vyhľadávať neaktívne osoby priamo v teréne a zisťovať osobné prekážky, pre ktoré majú problémy nájsť si prácu. Taktiež budú pomáhať neaktívnym osobám pri riešení ich situácie a následne budú poskytovať podporu pri hľadaní zamestnania a zapracovaní na novom mieste," priblížilo ministerstvo.

Celková finančná alokácia na výzvu pritom predstavuje 25 miliónov eur. Do výzvy sa môžu rôzne organizácie z celého Slovenska vrátane nadácií, občianskych združení, miest a obcí a ďalších. Žiadosť o príspevok je možné podať v dvoch kolách. Uzávierky hodnotiacich kôl sú stanovené na 15. marca a 30. apríla.

"Pre oprávnených žiadateľov sa k výzve Krok za krokom II. uskutočnia informačné semináre priamo v regiónoch, konkrétne v Nitre, Banskej Bystrici, Prešove a Bratislave. Pre účasť na seminári je potrebné sa vopred registrovať," uzavrel rezort práce.