Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Richterovi sa nepozdáva projekt na zamestnávanie mladých, analyzuje ho

Ján Richter (Smer-SD) Foto: TASR/Dušan Hein

Ide o národný projekt spolufinancovaný z eurofondov na podporu zamestnávania nepracujúcich s dôrazom na znevýhodnené skupiny na trhu práce.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Novému ministrovi sociálneho rezortu Jánovi Richterovi (Smer-SD) sa nepozdáva národný projekt súvisiaci so zamestnávaním mladých ľudí.

Pre TASR vysvetlil, že v projekte vidí veľa otáznikov prezentovaných aj sociálnymi partnermi a jeho pochybnosti sa prehĺbili aj po stretnutí s exministrom Jozefom Mihálom (SaS).

"Po rozhovore s odchádzajúcim ministrom som už presvedčený, že tých otáznikov je tam veľa. Dokonca si dovolím povedať, že nadobúdam presvedčenie, že ide skôr o veľkú bublinu ako o reálny, finančne zabezpečený projekt, prostredníctvom ktorého by sa mohla robiť aktívna politika zamestnanosti," vysvetlil svoje výhrady.

Podotkol, že analýza tohto projektu je jednou z prvých úloh, ktorým sa chce na ministerstve venovať. "Musíme rozdebatovať obsah projektu, zanalyzovať, aby sme vedeli k nemu zaujať stanovisko," dodal. Ide o národný projekt spolufinancovaný z eurofondov na podporu zamestnávania nepracujúcich s dôrazom na znevýhodnené skupiny na trhu práce.