Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Rolls-Royce si v prípade brexitu bez dohody vytvorí skladové zásoby

Na ilustračnej snímke Rolls Royce Phantom Series II Foto: TASR/AP

Podľa Warren Easta tento bod je zatiaľ vzdialený celé mesiace, ale dodal, že ak k nemu firma pristúpi, tak pravdepodobne vo 4. kvartáli tohto roka.

Farnborough 17. júla (TASR) - Britský výrobca motorov Rolls-Royce by si mohol začať koncom roka vytvárať skladové zásoby komponentov, ak by to vyzeralo, že Británia smeruje k odchodu z Európskej únie bez dohody. Uviedol to v utorok Warren East, generálny riaditeľ firmy.

East na leteckom veľtrhu v Farnborough na otázky novinárov, či si jeho spoločnosť buduje skladové zásoby, povedal: "Ešte nie, ale možno budeme musieť."

Podľa neho tento bod je zatiaľ vzdialený celé mesiace, ale dodal, že ak k nemu firma pristúpi, tak pravdepodobne vo 4. kvartáli tohto roka.

Generálny riaditeľ Rolls-Royce zároveň povedal, že stratégia brexitu premiérky Theresy Mayovej, tzv. Biela kniha, ktorú uverejnila minulý týždeň, je dobrá pre priemysel, ale potrvá ešte dlho, kým budú jasné všetky podrobnosti a firmy ich potrebujú poznať.

"Biela kniha bola minulý týždeň veľmi pozitívna z hľadiska kontextu, ale stále ponecháva veľa neznámych," skonštatoval generálny riaditeľ Rolls-Royce.