Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy vzrástli aj napriek zvýšeniu jej zásob v USA

Foto: TASR/AP

Rast cien ropy je reakciou na vyhlásenie ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova, že jeho krajina bude brániť ruských obyvateľov na Ukrajine.

Soul 24. apríla (TASR) - Ceny ropy sa dnes zvýšili aj napriek nárastu jej zásob v USA. Ten pritom signalizuje, že dopyt po komodite v krajine, ktorá je jej najväčším svetovým spotrebiteľom, zostáva slabý. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Rast cien ropy je reakciou na vyhlásenie ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova, že jeho krajina bude brániť ruských obyvateľov na Ukrajine. USA zase pripravujú vyslanie svojich vojakov na cvičenie do štyroch krajín susediacich s Ruskom.

Podľa najnovších štatistík zásoby čierneho zlata v Spojených štátoch pritom minulý týždeň vzrástli o 3,52 milióna barelov na 397,7 milióna barelov.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas (WTI) s dodávkou v júni sa dnes o 13.51 v Soule predával za 101,69 USD (73,51 eura). To je o 25 centov viac ako v predchádzajúci deň, keď cena kontraktu klesla o 31 centov a obchodovanie uzavrel na úrovni 101,44 USD/barel.

Júnový kontrakt severomorskej ropnej zmesi Brent dnes zdražel o 19 centov na 109,30 USD za barel.