Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Rozbitú cestu v Zubrohlave na Orave začnú rekonštruovať v apríli

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kritický úsek cestári vyfrézujú a následne použijú technológiu teplej asfaltovej zmesi.

Zubrohlava 4. apríla (TASR) - Rozbitú cestu prvej triedy v Zubrohlave na Orave začnú rekonštruovať v apríli. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová.

Kritický úsek cestári vyfrézujú a následne použijú technológiu teplej asfaltovej zmesi. Hovorkyňa spresnila, že celú problematickú časť zrekonštruujú metódou veľkoplošnej opravy.

Obnovu úseku nebolo podľa Lukáčovej možné urobiť počas zimného obdobia, keďže v tom čase nevyrábajú asfaltové zmesi. "Oprava nerovností úseku cesty alternatívnymi metódami tiež nebola možná, pretože tieto technológie nie sú vhodné na opravy plôch takéhoto rozsahu. Využitie štrku bolo len dočasným núdzovým riešením," vysvetlila.

Dezolátny stav cesty v Zubrohlave sa stal terčom kritiky Oravcov na sociálnej sieti. Výtlky cestári zasypávali štrkom. Poslanec Národnej rady SR a Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík v utorok (2. 4.) avizoval, že na najbližšej schôdzi parlamentu bude žiadať ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD), aby vysvetlil nezodpovedný prístup kompetentných v SSC a zabezpečil čím skôr opravu tohto úseku.