Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Rozhodnutie o zvýšení dôchodku dostane dôchodca pri jeho výplate

Ilustračné foto Foto: TASR

To znamená, že dôchodcovi, ktorý dostáva svoj dôchodok napríklad 18. dňa v kalendárnom mesiaci, bude rozhodnutie doručené tesne pred 18. januárom 2016.

Bratislava 7. januára (TASR) - Sociálna poisťovňa každoročne zasiela rozhodnutia o zvýšení dôchodku tak, aby im boli doručené ku dňu splatnosti dôchodku v mesiaci január príslušného kalendárneho roka. To znamená, že dôchodcovi, ktorý dostáva svoj dôchodok napríklad 18. dňa v kalendárnom mesiaci, bude rozhodnutie doručené tesne pred 18. januárom 2016.

V týchto dňoch, ako povedal pre TASR jej hovorca Peter Višváder, sa totiž dôchodcovia obracajú na Sociálnu poisťovňu s otázkou, kedy im bude doručené rozhodnutie o zvýšení (valorizácii) dôchodku od 1. januára 2016. Tieto rozhodnutia od dôchodcov žiadajú ďalšie inštitúcie predložiť do 8 dní.

V prípade, že dôchodcovi nebude rozhodnutie o zvýšení dôchodku doručené v priebehu mesiaca január 2016, môže sa obrátiť na Sociálnu poisťovňu telefonicky na bezplatnom čísle 0800 123 123 alebo elektronicky prostredníctvom Formulára pre otázky, prípadne prostredníctvom elektronickej adresy podatelna@socpoist.sk.