Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Rubeľ pokračuje v poklese, voči doláru je najslabší od marca 2022

Na archívnej snímke ľudia prechádzajú okolo obrazovky zmenárne zobrazujúcej výmenné kurzy amerického dolára a ruských rubľov v Petrohrade v Rusku. Foto: TASR/AP

Po tom, ako Rusko koncom februára 2022 zaútočilo na Ukrajinu, sa rubeľ voči doláru prepadol až na úroveň približne 120 RUB/USD.

Moskva 4. augusta (TASR) - Ruský rubeľ pokračuje vo vytrvalom oslabovaní. Počas piatkového obchodovania v Moskve klesol voči americkému doláru na najnižšiu úroveň od prvého mesiaca vojny na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Kurz rubľa voči americkému doláru v piatok padol na 96 RUB/USD a podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry Tass sa dostal na najnižšiu úroveň od 28. marca 2022. Od začiatku roka, keď sa jeho kurz nachádzal na úrovni okolo 65 RUB/USD, klesol približne o 30 %.

Po tom, ako Rusko koncom februára 2022 zaútočilo na Ukrajinu, sa rubeľ voči doláru prepadol až na úroveň približne 120 RUB/USD. Rýchlo sa však zotavil, keďže ruská centrálna banka prijala opatrenia na podporu rubľa.