Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Ruská J&T BANK AO má nového akcionára z Číny

Foto: teraz

CEFC China Energy Company Limited je najväčšou súkromnou spoločnosťou v Šanghaji a šiestou najväčšou privátnou firmou v Číne.

Bratislava 4. septembra (TASR) – Novým akcionárom ruskej privátnej banky J&T BANK AO sa stala súkromná čínska spoločnosť CEFC China Energy Company Limited. Informovala o tom dnes PR manažérka J&T Banky Linda Gáliková.

V rámci rozvíjajúcej sa spolupráce medzi CEFC a bankovou skupinou J&T Finance Group SE získal čínsky investor v ruskej banke 50-% podiel. Celá transakcia podlieha schváleniu regulátorov v Rusku.

„Veríme, že majetkové prepojenie banky s čínskou investičnou skupinou prinesie nové príležitosti poskytovať finančné služby v rámci rozvíjajúcich sa rusko-čínskych vzťahov. Tento krok je tak ďalšou možnosťou pre akceleráciu rastu banky na ruskom trhu,“ uviedol Patrik Tkáč, podpredseda predstavenstva skupiny J&T Finance Group SE, ktorej je banka súčasťou.

Obe strany sa podľa Gálikovej dohodli, že nebudú zverejňovať a bližšie komentovať detaily transakcie.

CEFC China Energy Company Limited je najväčšou súkromnou spoločnosťou v Šanghaji a šiestou najväčšou privátnou firmou v Číne. Pôsobí predovšetkým v oblasti financií, energetiky a priemyslu, kde sa zaoberá spracovaním, skladovaním, distribúciou a obchodovaním s ropnými, agrochemickými, petrochemickými a plynovými produktmi.