Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Rusko: Nové sankcie EÚ voči Moskve považujeme za nezmyselné

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Uviedol to dnes podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič.

Moskva 28. januára (TASR) - Akékoľvek nové sankcie zo strany západných krajín namierené voči Rusku za jeho úlohu pri dianí na Ukrajine budú nezmyselné a škodlivé. Uviedol to dnes podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič.

"Počuli sme signály, že sankcie by mohli byť predĺžené a rozšírené. Považujeme ich za nezmyslené a škodlivé pre všetkých," povedal Dvorkovič, ktorého citovala agentúra Interfax.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na návrh uznesení najbližšieho zasadnutia ministrov zahraničných vecí Európskej únie uviedla, že EÚ pripravuje rozhodnutie o predĺžení platnosti aktuálnych sankcií voči Rusku o ďalších šesť mesiacov, ako aj o pridaní ďalších mien na zoznam sankcionovaných osôb.

Lídri Európskej únie požiadali v utorok ministrov zahraničných vecí členských krajín, aby zvážili vhodnú odpoveď na obnovenie bojov na východe Ukrajiny - vrátane nových sankcií proti Rusku. Diplomati EÚ sa stretnú na mimoriadnom zasadnutí v Bruseli vo štvrtok.

Premiéri a prezidenti budú rozhodovať o opatreniach pripravených diplomatmi 12. februára na mimoriadnom summite EÚ, zameranom na bezpečnostné otázky.