Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Rusko potvrdilo odhad produkcie uhlia, mala by vzrásť takmer o 5 %

Ilustračná snímka Foto: TASR- Pavol Remiaš

K zvýšeniu produkcie by mala do veľkej miery prispieť Kemerovská oblasť ležiaca na západe Sibíri, jedna z kľúčových uhoľných oblastí v Rusku.

Kemerovo 26. augusta (TASR) - Ruské ministerstvo energetiky potvrdilo svoj predchádzajúci odhad vývoja produkcie uhlia. Tá by mala tento rok vzrásť v porovnaní s rokom 2015 takmer o 5 %. Informovala o tom agentúra TASS, ktorá citovala vyjadrenia štátneho tajomníka ruského ministerstva energetiky Anatolija Janovského.

"Očakávame, že tohtoročná produkcia uhlia dosiahne okolo 390 miliónov ton oproti 373 miliónom ton vyprodukovaných v minulom roku," povedal Janovskij. To predstavuje rast o 4,6 %.

K zvýšeniu produkcie by mala do veľkej miery prispieť Kemerovská oblasť ležiaca na západe Sibíri, jedna z kľúčových uhoľných oblastí v Rusku. Gubernátor oblasti Aman Tulejev očakáva, že ťažba uhlia v regióne vzrastie tento rok o 2 % na 220 miliónov ton.

Ruská vláda ponechala nezmenenú aj prognózu v oblasti vývozu uhlia. Export by sa mal tak zvýšiť oproti roku 2015 o 6 % na 165 miliónov ton.