Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

RÚZ potvrdila M. Kiraľvargu vo funkcii prezidenta

Snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) v piatok 29. apríla 2016 v Bratislave. Na snímke prezident RÚZ Miroslav Kiraľvarga. Foto: TASR - Martin Baumann

Na slávnostnej časti snemu sa zúčastnil aj podpredseda vlády SR Peter Pellegrini.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Súčasným stavom podnikateľského prostredia a prioritami na ďalšie roky sa dnes zaoberali v Bratislave delegáti Snemu Republikovej únie zamestnávateľov. Na programe boli aj voľby orgánov únie. Delegáti potvrdili vo funkcii doterajšieho prezidenta RÚZ Miroslava Kiraľvargu. Na slávnostnej časti snemu sa zúčastnil aj podpredseda vlády SR Peter Pellegrini.

Medzi priority pre nadchádzajúce obdobie zamestnávatelia zaradili reformu financovania systému vzdelávania na základe dosiahnutej kvality výsledkov škôl z hľadiska uplatniteľnosti ich absolventov v praxi. Taktiež budú podporovať rozvoj systému duálneho vzdelávania ako najvhodnejšej formy prípravy absolventov stredných odborných škôl. Za prioritu zamestnávatelia považujú aj stanovenie pevného mechanizmu valorizácie minimálnej mzdy, ktorý bude odzrkadľovať vývoj kľúčových parametrov slovenskej ekonomiky.

Schválený dokument obsahuje návrhy bezprostredných zmien legislatívy, ktorých presadenie prispeje k zníženiu administratívnych bariér a celkového zaťaženia zamestnávateľov a podnikateľov.

Podpredseda vlády SR Peter Pellegrini ocenil prínos zamestnávateľov pre celkový ekonomicko-sociálny rozvoj Slovenska. Mnohé návrhy podnikateľov, ako zdôraznil, sa dostali aj do programového vyhlásenia vlády, ktorej prioritou bude okrem iného aj zlepšovanie podnikateľského prostredia. Pôjde najmä o zefektívnenie legislatívneho procesu, odstraňovanie byrokratických bariér a podobne.