Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ryanair má záujem o kúpu niektorých aktív aerolínií Niki

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Niki, dcéra skrachovaných aerolínií Air Berlin, sa dostala vlani v decembri do insolvencie po tom, čo nemecká Lufthansa stiahla ponuku na jej prevzatie.

Dublin 16. januára (TASR) - Írska letecká spoločnosť Ryanair má záujem o kúpu niektorých aktív rakúskych aerolínií Niki. Najväčší nízkonákladový dopravca v Európe sa už obrátil na rakúskeho správcu konkurznej podstaty Niki.

Nemecký konkurzný správca Niki pritom v pondelok (15.1.) uviedol, že stále chce predať rakúskeho dopravcu britsko-španielskej spoločnosti International Airlines Group (IAG) a aerolíniám Aer Lingus. A to aj napriek súboju medzi Rakúskom a Nemeckom o to, kde by malo prebiehať konkurzné konanie v prípade Niki.

IAG na konci decembra oznámila, že sa dohodla na kúpe Niki, ktoré sa stanú súčasťou jej španielskeho nízkonákladového prepravcu Vueling.

Spoločnosť Niki, dcéra skrachovaných aerolínií Air Berlin, sa dostala vlani v decembri do insolvencie po tom, čo nemecká Lufthansa stiahla ponuku na jej prevzatie. Lufthansa, ktorá získa veľkú časť Air Berlin, sa vzdala Niki pre obavy, že protimonopolné úrady Európskej únie prevzatie neschvália.

Medzi potenciálnymi uchádzačmi o aerolínie Niki, ktoré lietajú do európskych a severoafrických dovolenkových destinácií, je aj ich zakladateľ, bývalý pretekár Formule 1 Niki Lauda. Rakúsky súd stanovil 19. január ako posledný termín pre predloženie ponúk na prevzatie častí Niki.