Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Bratislavské hotely zaradili turisti medzi najčistejšie na svete

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vyplýva to z hodnotenia šiestich miliónov dovolenkárov, ktorí si rezervovali ubytovanie prostredníctvom portálu Hotel.info.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Bratislavské hotely patria podľa turistov medzi najčistejšie na svete. Vyplýva to z hodnotenia šiestich miliónov dovolenkárov, ktorí si rezervovali ubytovanie prostredníctvom portálu Hotel.info.

Podľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) radí portál na základe referencií od turistov medzi najčistejšie hotely tie v Tokiu, Varšave, Soule, Bratislave a Sofii. "Takéto ocenenie môže určite motivovať turistov na návštevu nášho hlavného mesta," zhodnotila generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.

Turisti sa na portáli zhodujú, že aj keď hotely v Tokiu neposkytujú výhľad na biele piesočné pláže a nemajú steny zdobené talianskymi freskami z obdobia renesancie, pre dovolenkárov je kľúčová čistota. Tá ovplyvňuje aj popularitu a obľúbenosť hotelov.

Tokijské hotely preto v hodnotení dostali 8,93 bodu z 10 možných. Varšavské hotely získali 8,76 bodu, hotely v Soule 8,73 a bratislavské 8,54 bodu. Rovnako ako hotely v hlavnom meste Bulharska.

Na opačnom konci rebríčka sa napríklad umiestnili hotely v Rio de Janiero s 7,29 bodmi, Londýne s 7,52 bodmi a Osle s 7,53 bodmi.