Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

V Bánovciach nad Bebravou zrekonštruujú škôlku za asi 350-tisíc eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stavebné úpravy majú za cieľ jednak dosiahnuť úspory v spotrebe energií, a tiež revitalizáciu architektonického vzhľadu budov.

Bánovce nad Bebravou 12. júla (TASR) - Rekonštrukciu objektu Materskej školy na Ulici 9. mája s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť má v pláne zrealizovať samospráva Bánoviec nad Bebravou. Investíciu chce financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP), na dodávateľa prác už vyhlásila aj verejnú súťaž. Náklady na rekonštrukciu odhadla na viac ako 350 000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Ako vyplýva z oznámenia, ktoré uverejnila samospráva vo vestníku verejného obstarávania, projekt rieši stavebnú obnovu budov zateplením tehlových obvodových stien, ako i dodatočným zateplením strechy, tiež neskoršie vyregulovanie vykurovacej sústavy a výmenu svietidiel. "Tieto stavebné úpravy majú za cieľ jednak dosiahnuť úspory v spotrebe energií, a tiež revitalizáciu architektonického vzhľadu budov," skonštatovala radnica.

Predpokladané náklady na investíciu odhadla bánovská samospráva na 350 215,22 eura vrátane DPH. Záujemcovia o jej realizáciu môžu svoje ponuky predkladať do 2. augusta, kritériom pre výber víťaza súťaže je najnižšia cena.

Radnica má ambíciu projekt financovať z OP KŽP, výzvy, ktorá je zameraná na zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Ak sa jej nepodarí získať nenávratné finančné zdroje, investíciu realizovať nebude.