Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Samsung oznámil návrat problémového telefónu Galaxy Note 7 na trh

Samsung Electronics Galaxy Note 7. Foto: TASR/AP

V niektorých regiónoch sa po súhlase regulačných úradov môže predávať ako prístroj po generálnej oprave, alebo ponúkať v požičovniach.

Soul 27. marca (TASR) - Problémový smartfón Samsung Galaxy Note 7 sa po preskúmaní príčin požiarov batérií môže vrátiť na trh. V niektorých regiónoch sa po súhlase regulačných úradov môže predávať ako prístroj po generálnej oprave, alebo ponúkať v požičovniach.

Ako dnes oznámil Samsung, vybrané krajiny a plán návratu na trh zverejní neskôr. Samsung považuje za príčinu požiarov výrobnú a konštrukčnú chybu batérií, samotné telefóny aj napriek obavám pracujú bezchybne. Práve tento fakt otvoril cestu pre možný návrat telefónu na trh.

Toto oznámenie prichádza vo veľmi prekvapujúcom okamihu. Samsung totiž v stredu 29. marca predstaví najnovší a dlho očakávaný model Galaxy S8 a určite by nemal oživovať spomienky na fiasko vo forme Note 7.

Po sérii požiarov batérií na jeseň minulého roka musel Samsung najprv vyhlásiť globálnu zvolávaciu akciu. Tá sa dotkla zhruba štyroch miliónov telefónov a prístroje sa museli prepravovať ako nebezpečný náklad. Napokon musel stiahnuť z obehu aj údajne bezpečné náhradné telefóny. Dôvod: aj tie sa vznietili. Táto udalosť natoľko poškodila imidž Samsungu, že žiadny Note 7 sa celé mesiace nesmel nachádzať na palube lietadiel. Debakel zaťažil prevádzkový zisk výrobcu v prepočte piatimi miliardami eur.