Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Na Slovak Industry Vision Day sa zišlo 115 firiem z ôsmich krajín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V odborných diskusiách sa účastníci fóra rozprávali o udržateľnosti ako kľúčovom faktore úspechu firiem.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Tepelné čerpadlá ako nový pilier slovenského priemyslu či udržateľnosť ako kľúčový faktor úspechu firiem, aj to boli témy biznis fóra Slovak Industry Vision Day 2023, ktoré sa konalo vo štvrtok (23. 11.) v Šamoríne. Zišlo sa na ňom 115 firiem a inštitúcií z ôsmich krajín sveta. Informoval o tom organizátor podujatia Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).

"Je nevyhnutné, aby sme spolupracovali a zdieľali skúsenosti a nápady, ako riešiť výzvy súvisiace s udržateľnosťou v našom priemysle," uviedol Kamil Šaško, štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR, ktoré nad podujatím prevzalo záštitu.

V odborných diskusiách sa účastníci fóra rozprávali o udržateľnosti ako kľúčovom faktore úspechu firiem. Ďalšou z tém bol aj vplyv princípov týkajúcich sa ekológie, udržateľnosti, sociálnej a korporátnej zodpovednosti (ESG) na budúcnosť podnikania.

Zúčastnení diskutovali aj o tepelných čerpadlách ako novom pilieri slovenského priemyslu. "Firmy vyrábajúce tepelné čerpadlá priniesli doteraz a aj cez SARIO na Slovensko investície takmer za 500 miliónov eur a vytvorili 3000 pracovných miest. Celková ročná produkcia v objeme viac ako 500.000 kusov bude radiť Slovensko k popredným výrobcom tejto technológie," uviedol generálny riaditeľ SARIO Robert Šimončič.

Súčasťou biznis fóra boli bilaterálne stretnutia aj interaktívna výstava konkrétnych projektov a technologických riešení. Účastníci sa tiež mohli poradiť o financovaní zelených projektov so zástupcami ČSOB banky, ktorá bola generálnym partnerom podujatia.