Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

SARIO: Slovenská kooperačná burza bude v tomto roku prvýkrát online

Foto: TASR/AP

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) verí, že burza zostane dôležitou platformou na diskusiu medzi podnikateľmi, akademickou obcou a zástupcami vedy a výskumu.

Bratislava 28. septembra (TASR) – Slovenská kooperačná burza, ktorú pravidelne organizuje Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), sa v tomto roku uskutoční 21. októbra a pre pandémiu ochorenia COVID-19 prvýkrát v online formáte. Sprievodná odborná konferencia bude v znamení inovácií, vodíkových technológií, riešenia krízových situácií počas pandémie a príležitostí pre firmy vo vesmírnom a leteckom priemysle, uviedla SARIO.

"Agentúra SARIO svojimi službami pre exportérov, ich transformáciou do online podoby, ako aj rôznymi webinármi a organizáciou tohto medzinárodného networkingového podujatia prvýkrát v online formáte reagovala veľmi rýchlo na aktuálnu situáciu spojenú s pandémiou COVID-19 a pomáha i novými spôsobmi slovenským firmám etablovať sa na zahraničných trhoch, alebo inovovať a diverzifikovať ich výrobné programy," zdôraznil generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) verí, že burza zostane dôležitou platformou na diskusiu medzi podnikateľmi, akademickou obcou a zástupcami vedy a výskumu. "V čase pandémie a obmedzeného sociálneho kontaktu je práve tento formát výborným priestorom na nadviazanie nových obchodných kontaktov, opätovné naštartovanie biznisu a prezentáciu inovatívnych riešení, ktoré môžu byť inšpiráciou pre jednotlivé podniky," podčiarkol minister.

Burza je určená odbornej verejnosti s prioritami sektorovej orientácie na strojársky, elektrotechnický, automobilový priemysel, elektromobilitu, energetiku, informačné technológie, smart industry, robotizáciu a inovácie. Odbornú konferenciu Slovenskej kooperačnej burzy 2020 bude možné sledovať prostredníctvom platformy Zoom. Relevantného partnera na rokovanie si registrované firmy budú vyberať podľa kooperačných profilov. Po potvrdení stretnutia oboma stranami dostane účastník vlastný zoznam rokovaní firmami v podobe prihlasovacích linkov na jednotlivé rokovania. Registrácia na podujatie je otvorená do 7. októbra 2020.