Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Kooperačná burza SARIO bude o automobilovom priemysle

Foto: TASR

Jubilejný 10. ročník Slovenskej kooperačnej burzy organizuje SARIO na 3. novembra tohto roku. Záštitu nad podujatím prevzal minister hospodárstva Peter Žiga.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Nájsť si nové exportné a obchodné príležitosti v zahraničí a preniknúť tak na globálny trh - takéto možnosti prináša podľa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) firmám Slovenská kooperačná burza (SKB). Jej jubilejný 10. ročník zorganizuje SARIO 3. novembra tohto roku. Záštitu nad podujatím prevzal minister hospodárstva Peter Žiga.

Burza má zároveň podľa agentúry predstavovať zahraničným účastníkom Slovensko, jeho obchodný a investičný potenciál, a tiež poskytuje platformu na nadviazanie nových kontaktov s domácimi spoločnosťami na vytvorenie budúcej spolupráce a partnerstva.

Tohtoročná burza sa zameria na automobilový priemysel. "Slovensko je totiž svetovým hráčom v tejto oblasti vďaka trom automobilovým závodom a viac ako miliónom vyprodukovaných áut ročne," uvádza SARIO.

Burza preto tento rok poskytne firmám možnosť vymeniť si skúsenosti z praxe s najvyššími predstaviteľmi automobiliek a aj možnosť nadviazať obchodné kontakty a zapojiť sa tak do subdodávateľského reťazca. Na burze sa zároveň zúčastní aj štvrtá automobilka, ktorá na Slovensko prichádza, Jaguar Land Rover.

Na podujatí sa podľa SARIO zúčastní celkovo 266 spoločností z 27 krajín sveta. Slovenská kooperačná burza od svojho vzniku doteraz priniesla možnosť spojiť obchodný a výrobný potenciál viac ako 1200 firmám z 30 krajín sveta.