Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Ekonomika

SaS: Schválenie výdavkových limitov je správnym riešením

Na archívnej snímke poslanec NR SR Marián Viskupič. Foto: TASR Jakub Kotian

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) konštatoval, že hlavným motívom výdavkových limitov musí byť udržateľnosť verejných financií Slovenska.

Bratislava 16. marca (TASR) - Koaličná Sloboda a Solidarita (SaS) považuje schválenie výdavkových limitov za správne riešenie v boji proti nezodpovednému nakladaniu s verejnými financiami.

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) konštatoval, že hlavným motívom výdavkových limitov musí byť udržateľnosť verejných financií Slovenska. Dôležitá podľa neho však bude vôľa dodržiavať stanové pravidlá.

"Jedine tak sa posunieme k vyspelej Európe. Slovenská história verejných financií je totiž poznačená nezmysluplným zadlžovaním a míňaním všetkých dostupných rozpočtových zdrojov. Slovensko za svoju takmer 30-ročnú históriu nedokázalo mať ani jeden prebytkový či aspoň vyrovnaný rozpočet. Výsledkom bezprecedentného zadlženia sa nie sú spokojní občania, ale zhoršené ekonomické prostredie a inflácia, akú európsky kontinent nezažil desaťročia. Výdavkové limity nás preto nútia, aby sme v dobrých časoch hospodárili zodpovedne a šetrili na nepredvídateľné krízy," dodal Viskupič.