Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

SaS: Vláda neprijateľne zvýši dane a zasiahne do druhého piliera

Na snímke Marián Viskupič (SaS). Foto: TASR Jakub Kotian

Strana SaS zároveň avizuje, že sa bude podrobne venovať každej jednej rozpočtovej položke aj pri parlamentnej rozprave o tomto bode.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Opozičná strana SaS nesúhlasí so schváleným vládnym materiálom lex konsolidácia. Vláda podľa nej neprijateľne zvýši dane a zasiahne do druhého piliera. Poslanec Národnej rady (NR) SR Marián Viskupič (SaS) v pondelok uviedol, že zvýšenie daní a odvodov pocíti vo svojej peňaženke absolútne každý.

"Vláda sa tvári, ako veľkoryso dáva 13. dôchodok či iné sociálne benefity, avšak v konečnom dôsledku to zaplatíme my všetci. Nezvýšia sa len dane za alkohol a tabak, ktorý bude znamenať zdražovanie, ale zavádza sa aj minimálna daň pre firmy či sa neakceptovateľne zasahuje do druhého piliera," objasnil Viskupič s tým, že daňové zákony vlády sú katastrofou pre Slovensko a jeho možný ekonomický rast.

Strana SaS zároveň avizuje, že sa bude podrobne venovať každej jednej rozpočtovej položke aj pri parlamentnej rozprave o tomto bode. "Všetci tí, ktorí tvoria hodnoty a aj všetci ostatní sa poskladajú na predvolebné miliónové sľuby Smeru, Hlasu a SNS," uzavrel Viskupič.