Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Ekonomika

SASP: Najlepšou poisťovňou pre podnikateľov je QBE Insurance

Na snímke zástupca spoločnosti QBE Insurance (Europe) Limited Marián Bátovský (vľavo) pri preberaní ceny Foto: TASR/Michal Svítok

V kategórii poisťovní vozidiel odborníci ocenili ako najlepšiu Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Najlepšou poisťovňou pre priemysel a podnikateľov na Slovensku je QBE Insurance (Europe) Limited. Rozhodli o tom v 5. ročníku ankety Slovenskej asociácie sprostredkovateľov v poisťovníctve (SASP) odborníci z radov sprostredkovateľov neživotného poistenia. Na druhom mieste sa v tejto kategórii umiestnila Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s., tretiu priečku obsadila HDI Versicherung AG.

V kategórii poisťovní vozidiel odborníci ocenili ako najlepšiu Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s. Za ňou sa na druhom mieste umiestnila QBE Insurance (Europe) Limited a na treťom UNIQA poisťovňa, a.s. Výsledky ankety vyhlásili na dnešnom slávnostnom galavečere.

Sprostredkovatelia hodnotili poisťovne na základe viacerých kritérií. Brali pritom do úvahy napríklad výhodnosť podmienok, ktoré poisťovne poskytujú klientom, ako aj ich prístup k riešeniu poistných udalostí.

"Sprostredkovatelia hľadajú pre svojho klienta najvyhovujúcejšiu poisťovňu nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Dôkazom o tom, že skutočne poznajú podmienky poisťovní, ktoré pôsobia u nás aj v iných štátoch je, že v posledných rokoch v ankete o najlepšiu poisťovňu vždy zvíťazili také poisťovne, ktoré nemajú sídlo na Slovensku," priblížil člen SASP a podpredseda Slovenskej asociácie rizikového manažmentu Oliver Borko.