Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

SBA vytvára databázu expertov, budú radiť začínajúcim podnikom

Foto: sbagency.sk

Do výberového konania sa môžu prihlásiť experti z rôznych oblastí, napríklad práva, financií, marketingu, inovácií, IT, či technologických riešení.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Slovak business agency (SBA) plánuje podporiť začínajúcich podnikateľov a start-upy. Vytvára preto databázu expertov, ktorí v tom dokážu poradiť a pomôcť.

"Pripravuje spustenie opatrenia zacieleného na podporu konkrétnych podnikateľských zámerov. Start-upy, začínajúci podnikatelia, ale aj záujemcovia o podnikanie môžu získať podporu vo forme konzultácií a odborného poradenstva, prípadne pomoci pri sprostredkovaní financovania. Podpora určená expertom sa preto bude vzťahovať najmä na poskytovanie konzultácií a odborného poradenstva v súvislosti s prípravou inovatívnych podnikateľských projektov alebo zámerov. Súčasťou ich úloh bude aj vypracovanie odborného hodnotenia projektu alebo podnikateľského zámeru," priblížil TASR generálny riaditeľ SBA Branislav Šafárik.

"Výhodou je, ak majú prehľad o aktivitách a aktuálnych trendoch v podnikaní na Slovensku a vo svete, či skúsenosť so spoluprácou s úspešným slovenským alebo zahraničným start-upom," doplnil.

Do výberového konania sa môžu prihlásiť experti z rôznych oblastí, napríklad práva, financií, marketingu, inovácií, IT, či technologických riešení. "Hľadáme všetkých, ktorí radi rozvíjajú nové inovatívne myšlienky a majú pocit, že vedia byť prínosom pre start-upistov a začínajúcich podnikateľov," spresnil Šafárik.

Bližšie informácie zverejnila SBA, ktorá sa špecializuje na podporu podnikania, na svojej webovej stránke www.sbagency.sk. Prihlásiť sa treba do konca septembra.