Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Vláda schválila nariadenie podmienok poskytnutia investičnej pomoci

Na archívnej snímke sprava premiér SR Peter Pellegrini (SMER-SD), štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc a minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) počas rokovania vlády SR. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vládne nariadenie je podľa Ministerstva hospodárstva SR v súlade so splnomocňovacím ustanovením zákona o regionálnej investičnej pomoci.

Bratislava 20. júna (TASR) - Vládny kabinet v stredu schválil návrh nariadenia vlády SR, ktorým sa ustanovujú podmienky na poskytnutie investičnej pomoci, maximálna intenzita investičnej pomoci a maximálna výška investičnej pomoci v regiónoch SR. Vládne nariadenie je podľa Ministerstva hospodárstva (MH) SR v súlade so splnomocňovacím ustanovením zákona o regionálnej investičnej pomoci.

Obsahom návrhu nariadenia je podľa rezortu hospodárstva aj vymedzenie prioritných oblastí priemyselnej výroby, technologických centier a centier podnikových služieb, pri definovaní ktorých sa vychádzalo z implementačného plánu Stratégie výskumu a inovácií pre inteligentnú špecializáciu Slovenskej republiky a jeho domén inteligentnej špecializácie, z definície "high-tech" a "medium hight-tech" výrobných odvetví podľa Eurostatu a základných technologických trendov Priemyslu 4.0.