Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Schválili návrh plánu inteligentných miest a regiónov do roku 2026

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ťažiskom akčného plánu je realizácia 12 opatrení zameraných na podporu budovania a rozvoja inteligentných samospráv na Slovensku, spresnilo v predkladacej správe ministerstvo investícií.

Bratislava 12. júna (TASR) - Vláda v pondelok schválila návrh akčného plánu inteligentných miest a regiónov na roky 2023 až 2026, ktoré pripravilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

"Ťažiskom akčného plánu je realizácia 12 opatrení zameraných na podporu budovania a rozvoja inteligentných samospráv na Slovensku," spresnilo v predkladacej správe ministerstvo investícií.

Akčný plán zároveň predstavuje výstup pre napĺňanie národného projektu "Metodicko-hodnotiaca jednotka a expertná platforma pre podporu rozvoja inteligentných miest a regiónov", ktorý sa realizuje v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

Jeho základným cieľom je zvýšenie schopnosti štátnej správy poskytovať komplexnú podporu samospráve pri budovaní inteligentných miest a regiónov a zvýšenie schopnosti miest a regiónov uvádzať do praxe koncepty týkajúce sa inteligentných miest a regiónov.