Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Schválili opatrenia na zabezpečenie potravinovej pomoci pre Ukrajincov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Návrh opatrení sa týka potravinovej pomoci do najpostihnutejších miest a regiónov a distribučných centier potravinovej pomoci na Ukrajine.

Bratislava 16. marca (TASR) - Vláda v stredu schválila materiál z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR na zabezpečenie potravín na účely humanitárnej pomoci pre Ukrajinu a odídencov z nej.

"Ústredné orgány štátnej správy sú oslovované s požiadavkami oficiálnych predstaviteľov Ukrajiny vrátane predstaviteľov jej miest a regiónov. V rámci bilaterálnej návštevy predsedníčky Európskej komisie (EK) Ursuly von der Leyenovej v SR 3. marca 2022 vyplynula požiadavka identifikovať a zabezpečiť plynulý systém zabezpečovania humanitárnej pomoci pre Ukrajinu s výraznou podporou z rozpočtu EK," priblížilo MPRV.

Návrh opatrení sa týka potravinovej pomoci do najpostihnutejších miest a regiónov a distribučných centier potravinovej pomoci na Ukrajine.

Vládny materiál podľa rezortu pôdohospodárstva ustanovuje postup financovania, nákupu a dodania potravín Ministerstvu vnútra SR na účely humanitárnej pomoci. "Navrhovaný mechanizmus poskytovania potravinovej pomoci pre Ukrajinu umožní nárazové zabezpečenie plynulej potravinovej pomoci, pričom sa jednorazovo vyčleňuje finančný rámec na nákup potravín," dodal agrorezort.