Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

SEPS vlani vykázala zisk po zdanení vo výške 72,98 milióna eur

SEPS Foto: SEPS

Dnešné riadne valné zhromaždenie prerokovalo a schválilo jej minuloročné hospodárenie.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s., (SEPS) vykázala vlani zisk po zdanení 72,98 milióna eur, z ktorého 68,35 milióna eur zostane v položke nerozdelený zisk a 4,63 milióna eur je určených do rezervného fondu. Informoval o tom vedúci odboru komunikácie firmy Norbert Deák po dnešnom riadnom valnom zhromaždení (RVZ), ktoré prerokovalo a schválilo jej minuloročné hospodárenie.

SEPS dosiahla v roku 2015 podľa individuálnych finančných výkazov zostavených v súlade s Medzinárodnými štandardmi finančného výkazníctva celkové výnosy 401,11 milióna eur pri celkových nákladoch (vrátane dane z príjmov) na úrovni 328,13 milióna eur.

Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s., Bratislava, vznikla 21. januára 2002 a pôsobí ako prevádzkovateľ prenosovej sústavy v SR. Jej poslaním je spoľahlivo prevádzkovať prenosovú sústavu, zabezpečovať dispečerské riadenie sústavy, jej údržbu, obnovu a rozvoj. Cieľom SEPS je zabezpečiť udržateľnú a kvalitnú dodávku elektriny všetkým užívateľom prenosovej sústavy a jej paralelnú prevádzku so susednými prenosovými sústavami.