Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

SEPS vlani zaznamenala zisk po zdanení vo výške 67,46 mil. eur

SEPS Foto: SEPS

Informovala o tom spoločnosť po dnešnom riadnom valnom zhromaždení (RVZ), ktoré prerokovalo a schválilo jej minuloročné hospodárenie.

Bratislava 28. mája (TASR) - Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s., (SEPS) zaznamenala vlani zisk po zdanení vo výške 67,46 milióna eur, z ktorého 66,13 milióna eur sa použije na výplatu dividend a 1,33 milióna eur zostane v položke nerozdelený zisk. Informovala o tom spoločnosť po dnešnom riadnom valnom zhromaždení (RVZ), ktoré prerokovalo a schválilo jej minuloročné hospodárenie.

SEPS dosiahla v roku 2014 podľa individuálnych finančných výkazov zostavených v súlade s Medzinárodnými štandardami finančného výkazníctva celkové výnosy vo výške 395,20 milióna eur pri celkových nákladoch (vrátane dane z príjmov) na úrovni 327,74 milióna eur.

Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s., Bratislava, vznikla 21. januára 2002 a pôsobí ako prevádzkovateľ prenosovej sústavy v SR. Jej poslaním je spoľahlivo prevádzkovať prenosovú sústavu, zabezpečovať dispečerské riadenie sústavy, jej údržbu, obnovu a rozvoj. Cieľom SEPS je zabezpečiť udržateľnú a kvalitnú dodávku elektriny všetkým užívateľom prenosovej sústavy a jej paralelnú prevádzku so susednými prenosovými sústavami.