Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

ŠFRB má na obnovu bytových budov vyše 124 miliónov eur

Ilustračné foto . Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žiadosti na obnovu bytovej budovy prijímajú mestské úrady, tam prebieha prvotná kontrola zamestnancami, ktorí majú na starosti agendu Štátneho fondu na rozvoj bývania.

Bratislava 15. februára (TASR) - Viac ako 124,21 milióna eur má Štátny fond na rozvoj bývania (ŠFRB) k dispozícii na obnovu bytových budov v tomto roku. Pre TASR to uviedol generálny riaditeľ fondu Juraj Kurňavka.

Z tohto objemu je 34,81 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (na zvyšovanie energetickej efektívnosti existujúcich bytových domov), kde je riadiacim orgánom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, a 89,40 milióna eur je z rozpočtu fondu, spresnil.

Žiadosti na obnovu bytovej budovy prijímajú mestské úrady, tam prebieha prvotná kontrola zamestnancami, ktorí majú na starosti agendu ŠFRB, priblížil Kurňavka. "Ak sú žiadosti v poriadku, tak do 10 dní od prijatia sa posielajú do ŠFRB. Keďže sa začali žiadosti prijímať od 15. januára 2018, tak do ŠFRB bolo doručených zatiaľ 38 žiadostí," konštatoval s tým, že to predstavuje 10,37 milióna eur k 13. februáru.

Podľa jeho informácií bolo najviac žiadostí z Bratislavského kraja, na druhom mieste je Žilinský kraj a na treťom sú Trnavský a Košický kraj.

Upozornil, že od 1. januára nadobudli účinnosť novela zákona o ŠFRB a vykonávacia vyhláška, podľa ktorých žiadatelia pripravujú žiadosti.