Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Predĺžili termín pre žiadateľov o kreatívny voucher do konca júla

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Kreatívny voucher je určený pre mikro-, malé a stredné podniky, ktoré majú záujem inovovať a využiť pritom služby z vybraných oblastí kreatívneho priemyslu.

Bratislava 14. mája (TASR) - Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) predĺžila termíny na ukončenie projektov žiadateľov o kreatívny voucher s architektmi, dizajnérmi, marketérmi alebo programátormi do 31. júla. Do tohto dátumu je možné podporené projekty zrealizovať a požiadať o preplatenie prideleného voucheru. Pôvodný termín bol stanovený na 16. marca, informoval o tom vedúci oddelenia komunikácie SIEA Stanislav Jurikovič.

"V čase od prijatia mimoriadnych opatrení v dôsledku ochorenia COVID-19 bolo umožnené postupné i viacnásobné predkladanie dokumentácie podľa dostupnosti z dotknutých inštitúcií a tretích strán. Tento fakt spolu s prísnymi karanténnymi nariadeniami platnými v mesiacoch marec a apríl 2020 znemožnil postupovať v takom tempe ako pred vyhlásením mimoriadnej situácie," zdôvodnil zmenu Jurikovič.

Kreatívny voucher je určený pre mikro-, malé a stredné podniky, ktoré majú záujem inovovať a využiť pritom služby z vybraných oblastí kreatívneho priemyslu. Nová forma európskej pomoci je spolufinancovaná z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom operačného programu Integrovaná infraštruktúra. V rámci národného projektu budú počas jeho trvania vydané vouchery v hodnote 7,5 milióna eur pre minimálne 1500 slovenských podnikov.