Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Siemens Energy chce reštrukturalizáciou ušetriť 400 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Výkonný riaditeľ Siemens Energy Christian Bruch minulý týždeň oznámil, že Gamesa by mala dosiahnuť vyrovnané hospodárenie v tomto roku, teda o dva roky neskôr, ako sa pôvodne plánovalo.

Mníchov 21. novembra (TASR) - Spoločnosť Siemens Energy plánuje znížiť náklady vo svojej stratovej divízii veternej energie. V utorok oznámila, že od reštrukturalizácie dcérskej spoločnosti Gamesa, ktorá vyrába veterné turbíny, očakáva do finančného roka 2025/2026 úspory vo výške približne 400 miliónov eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Výkonný riaditeľ Siemens Energy Christian Bruch minulý týždeň oznámil, že Gamesa by mala dosiahnuť vyrovnané hospodárenie v tomto roku, teda o dva roky neskôr, ako sa pôvodne plánovalo. Problémy v oblasti veternej energie priniesli spoločnosti v uplynulom finančnom roku straty v miliardách eur. V oblasti plynových turbín a prenosových sietí sa firme darilo oveľa lepšie.

Dcérska spoločnosť Gamesa zápasí s chronickými problémami s kvalitou svojich pozemných veterných turbín, s ťažkosťami pri nábehu veterných turbín na mori, ako aj s výrazne vyššími nákladmi. Siemens Energy bola pôvodne divíziou nemeckého priemyselného konglomerátu Siemens, z ktorého sa v roku 2020 vyčlenila ako samostatná spoločnosť. Siemens v nej naďalej vlastní menšinový podiel.