Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Siemens v Rakúsku prepustí 200 ľudí, v Nemecku zatvorí dva závody

Na snímke logo pred sídlom nemeckého priemyselného agregátu Siemens 9. novembra 2017 v Mníchove. Foto: TASR/AP

Mníchovská spoločnosť zamestnáva vo Viedni 6000 ľudí a v celom Rakúsku do 10.000.

Viedeň/Mníchov 17. novembra (TASR) - Veľké prepúšťanie v nemeckom koncerne Siemens sa prejaví aj v jeho závode vo Viedni. Do roku 2020, i po ňom, zanikne v hlavnom meste Rakúska 200 pracovných miest. Agentúra APA sa odvoláva na hovorcu Siemensu Michaela Brauna.

Vedenie závodu už rokuje so závodnou radou a atmosféra je dobrá. Siemens sa pokúsi, aby zamestnanci mohli prejsť do iných divízií koncernu.

Mníchovská spoločnosť zamestnáva vo Viedni 6000 ľudí a v celom Rakúsku do 10.000. V Nemecku a v ostatných závodoch po svete počet zamestnancov zníži o 6900. V Nemecku zatvorí dva závody. Nevyhnutnosť znížiť počet zamestnancov súvisí so silným  poklesom objednávok na turbíny pre tepelné elektrárne. „Na to musí Siemens reagovať,“ dodal Braun.

Rast výroby elektrickej energie z ekologických zdrojov, najmä veterných parkov a slnečných elektrární, sa prejaví aj v znižovaní počtu konštrukčných kancelárií a vývojových pracovísk. Dôjde k ich spájaniu a zoštíhľovaniu. Mnoho inžinierov si bude musieť hľadať nové uplatnenie.