Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Šéfku bitcoinovej burzy v Singapure našli doma mŕtvu

Bitcoinové mince v americkom meste Sandy. Foto: TASR/AP

Budúcnosť bitcoinu je otrasená a spochybnená po minulomesačnom krachu bitcoinovej burzy Mt. Gox v japonskej metropole Tokio.

Singapur 6. marca (TASR) - Generálnu riaditeľku bitcoinovej burzy Autumn Radtkeovú našli mŕtvu neďaleko jej bydliska v Singapure. Uviedla to dnes agentúra AP, ktorá popoludní priniesla nové, aktualizované informácie.

Policajný hovorca dnes uviedol, že prvé zistenia vyšetrovania naznačujú, že smrť 28-ročnej Američanky Radtkeovej nebola násilným trestným činom.

Hovorca dodal, že šéfku burzy virtuálnej meny našli 26. februára nehybne ležať neďaleko obytnej výškovej budovy, kde žila.

Polícia najnovšie klasifikovala úmrtie ako "neprirodzené", čo môže znamenať úraz, nešťastnú náhodu alebo samovraždu.

Jej spoločnosť, burza First Meta, uviedla vo vyhlásení, že "tragickou stratou je šokovaná a zarmútená".

First Meta umožňovala užívateľom virtuálnych mien, ako sú bitcoiny, obchodovať a platiť v týchto menách. First Meta je jednou z niekoľkých takýchto búrz na svete.

Budúcnosť bitcoinu je otrasená a spochybnená po minulomesačnom krachu bitcoinovej burzy Mt. Gox v japonskej metropole Tokio.

Radtkeová pracovala v minulosti aj v iných technologických spoločnostiach vrátane Apple.

Odkazy na jej facebookovej stránke potvrdzujú, že bola zástancom virtuálnych mien a ich potenciálu.

Minulý mesiac sa pripojila k internetovému článku o podnikateľoch trpiacich depresiou a napísala komentár: za všetko sa platí.