Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Ambíciou rezortu práce počas predsedníctva je podpora zamestnosti

Pokračovanie 2. schôdze Národnej rady SR (NR SR) vo štvrtok 21. apríla 2016 na Námestí A. Dubčeka v Bratislave. Na snímke minister práce, sociálnych vecía rodiny SR Ján Richter (Smer-SD). Foto: TASR – Martin Baumann

Ambíciou rezortu práce je podľa nej predstavenie nových opatrení na podporu zamestnanosti.



Bratislava 30. júna (TASR) - Strešnou témou rezortu práce počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ v oblasti zamestnanosti a sociálnej politiky je zabezpečenie pracovných miest a prosperity. TASR o tom informovala Veronika Husárová z tlačového odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR.

"Reaguje tak na dôsledky nedávnej hospodárskej krízy, ktorá vo viacerých krajinách Európskej únie spôsobila nárast nezamestnanosti. Aj napriek tomu, že sme v posledných rokoch svedkami mierneho hospodárskeho oživenia, v únii je bez práce viac ako 21 miliónov ľudí,“ uviedla.

Ambíciou rezortu práce je podľa nej predstavenie nových opatrení na podporu zamestnanosti, ktoré budú reflektovať súčasné výzvy sociálnych a technologických zmien vyplývajúcich z demografického vývoja, migrácie a digitalizácie sveta práce.

Zvýšenú pozornosť podľa Husárovej bude rezort venovať aj podpore dôstojnej práce. „Presadzovať budeme vyvážený prístup, ktorý zamedzí zneužívaniu sociálnych systémov, zabezpečí sociálnu ochranu pracovníkov a zachová ich voľný pohyb. Zameriame sa aj na boj proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu a podporu rovnosti zaobchádzania a rovnosti príležitostí,“ dodala.





him dab