Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Škoda zvýšila v septembri predaj o vyše 5 %, dosiahla nový rekord

Ilustračná snímka. Foto: Patrik Gerši/TASR

Celosvetovo najväčším trhom pre českú automobilku je Čína, kam v septembri dodala 30.600 vozidiel.

Praha 10. októbra (TASR) - Česká automobilka Škoda Auto predala minulý mesiac vo svete 112.900 vozidiel, čo predstavuje medziročný rast o 5,4 % a rekordný výsledok. Navyše ako firma dnes uviedla v tlačovej správe, predaj rastie už 22. mesiac po sebe.

"Model Škoda Kodiaq, ktorý sme vo februári tohto roka úspešne uviedli na trh, je skutočným ťahúňom. Už dnes tvorí toto veľké SUV dôležitý pilier pre pozitívny vývoj predaja vozidiel našej spoločnosti," komentoval výsledky Alain Favey z predstavenstva firmy.

V západnej Európe predala Škoda 48.500 vozidiel, čo v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka predstavuje rast o 5,8 %. Dodávky na nemecký trh vzrástli o 8,8 % na 17.700 áut.

Celosvetovo najväčším trhom pre českú automobilku je Čína, kam v septembri dodala 30.600 vozidiel. To je však o 4,5 % menej než v rovnakom období minulého roka. Pod pokles sa podľa spoločnosti podpísala modernizácia modelov Octavia a Rapid.

Najpredávanejším modelom bola v septembri Octavia. V prípade tohto modelu predala firma 37.400 kusov. Medziročne to však znamená pokles o 8,5 %. Naopak, o 2,9 % na 13.900 vozidiel vzrástol predaj modelu Superb.