Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

SKOK: Európski aj grécki politici sa prestali starať o ľudí

Na archívnej snímke Juraj Miškov (vľavo) a Jozef Kollár, poslanci NR SR. Foto: TASR/Michal Svítok

Jediným riešením v Grécku je zavedenie duálnej meny. Presvedčená je o tom strana SKOK.

Bratislava 30. júna (TASR) - Európski aj grécki politici sa prestali starať o ľudí. Jediným riešením v Grécku je zavedenie duálnej meny. Presvedčená je o tom strana SKOK.

"Namiesto hľadania zmysluplných riešení pre ľudí v Grécku sme posledné dni len svedkami boja o správnu mediálnu interpretáciu. Situácia s Gréckom mi tak na európskej úrovni pripomína to najhoršie zo slovenskej politiky," skonštatoval v správe pre médiá predseda strany Juraj Miškov.

Aj podľa ekonomického odborníka a poslanca strany SKOK Jozefa Kollára vývoj gréckej drámy len potvrdzuje, že koniec už cítia všetci zúčastnení, ale nikto to nechce otvorene a pravdivo pomenovať. Ako uviedol, grécky premiér Alexis Tsipras tvrdí, že podmienky predĺženia programu sú historickým ponížením pre Grécko, zatiaľ čo šéf euroskupiny Jeroen Dijsselbloem hovorí, že to boli Gréci, ktorí odišli od rokovacieho stola.

Vyhlásenie referenda, v ktorom majú občania rozhodnúť o podmienkach pomoci, je podľa Kollára na jednej strane legitímnym krokom vlády a parlamentu. "Obrátiť sa však na ľudí doslova niekoľko hodín pred vypršaním času na nájdenie dohody a neschopnosť politikov ani po štyroch mesiacoch nájsť riešenie je prejavom hĺbky odtrhnutia sa politikov od reálneho života. A zbabelým pokusom urobiť z vlastných občanov rukojemníkov," doplnil Kollár.

Podľa neho je skutočným a v danej situácii jediným riešením čo najrýchlejšie zavedenie duálnej meny v Grécku, ktoré umožní obnovenie rovnováhy v krajine. "Akékoľvek predlžovanie patovej situácie je neúnosným hazardom nielen pre ľudí v Grécku, ale hazardom s dôverou eurozóny a celej Európskej únie," dodal Kollár.