Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Školenia k elektronickej komunikácii sa začínajú už najbližší pondelok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Súčasťou školenia budú aj praktické ukážky registrácie na portáli finančnej správy či samotného podávania dokumentov, teda praktické príklady z praxe.

Bratislava 17. mája (TASR) - Už v pondelok (21.5.) sa niekoľko desiatok fyzických osôb – podnikateľov, prípadne ich účtovníkov, bude školiť na tému elektronickej komunikácie s finančnou správou. Finančná správa tým chce pomáhať svojim klientom, a preto organizuje bezplatné školenia k elektronickej komunikácii pre fyzické osoby – podnikateľov, ktorí od 1. júla tohto roku majú zákonnú povinnosť komunikovať s finančnou správou už len elektronicky. Ďalšie školenia sú naplánované vo viacerých termínoch až do 6. júna.

Súčasťou školenia budú aj praktické ukážky registrácie na portáli finančnej správy či samotného podávania dokumentov, teda praktické príklady z praxe. Školenia sa uskutočnia postupne vo viacerých termínoch v troch slovenských mestách - v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Košiciach. Školiť budú odborní lektori priamo z finančnej správy.

"Naším cieľom je uľahčiť elektronickú komunikáciu s finančnou správou fyzickým osobám podnikateľom, pretože často nedisponujú takými technickými kapacitami ako právnické osoby a ani takou mierou podpory od daňových poradcov. Na školeniach sa preto dozvedia všetko potrebné," vysvetlil prezident finančnej správy František Imrecze.

Na školenia je potrebné sa prihlásiť formou zaslania všeobecnej prihlášky, ktorú treba poslať čo najskôr na e-mailovú adresu vzdelavanie@financnasprava.sk. Prihlásiť sa je možné aj prostredníctvom stránky www.skolenia.sk. Maximálny počet účastníkov na jednom termíne školenia je 50, v prípade väčšieho počtu záujemcov môže finančná správa termíny aj rozšíriť. Akceptované budú všetky prihlášky až do naplnenia kapacít, prihlasovanie na jednotlivé termíny je tak stále otvorené.

Školenia k elektronickej komunikácii sú súčasťou pripravovaného balíčka opatrení na zjednodušenie elektronickej komunikácie pre nových elektronicky komunikujúcich klientov (fyzické osoby – podnikateľov: registrovaných na dani z príjmu a podnikajúcich v zmysle obchodného zákonníka).

TASR informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy